Big data en web security to the max

Securityvraagstukken concentreren zich steeds meer rondom webtechnologie en explosieve groei van data. Het belang van adequate gegevensbeveiliging behoeft nauwelijks nog uitleg. Wel hoe technologie kan bijdragen aan het beschermen van privacy en aan de veiligheid en continuïteit van uw dienstverlening. En niet in de laatste plaats hoe technologie uw dienstverlening kan verbeteren. Onze oplossingen helpen u bij het beheren en beheersen van uw data en webtoepassingen. In het licht van security, continuïteit en innovatie.

Wij zijn geautoriseerd reseller van:

next gen wifi

next gen anti-virus

document beveiliging

Web security in the lead

Machine-to-machine webinterfaces, eenvoudige websites of complexe webwinkels, het vormen dé digitale voordeuren tot uw bedrijf. Dat is, tot uw systemen en databases met vertrouwelijke en privacygevoelige data, tot uw dienstverlening en uw bronnen van inkomsten. Het web is daarom een geliefd doelwit van cybercrime. Botnets tot eigen personeel proberen zich onder valse identiteit toegang te verschaffen tot webdiensten. Hard- en software worden door bots continu gescand op kwetsbaarheden. En in vele gevallen veroorzaken cyberaanvallen directe omzet- en imagoschade.

Kwetsbare data

Het zijn niet alleen opgeslagen data die gevaar lopen. Er kunnen ook data worden bemachtigd voordat deze veilig en wel uw bedrijf, uw systemen, hebben bereikt. Onveilige wifi-netwerken of niet versleutelde webformulieren zijn geen uitzonderingen. Ook zijn er malafide webdiensten in omloop die uw relaties op het verkeerde been zetten. Denk aan e-mailspookfacturen of andere communicatie met criminele bedoelingen, uit uw naam verstuurd. Of aan websites die onder uw naam gevoelige informatie verzamelen.

Big data in the lead

De vergaande digitalisering van onze maatschappij heeft een ware dataexplosie teweeggebracht. Volgens sommige media werden de laatste twee jaar meer data gecreëerd dan in alle voorgaande jaren bij elkaar. En in 2019 wordt evenveel internetdataverkeer voorspeld als in nagenoeg alle internetjaren daarvoor gecombineerd. Vooral de toename van zogenaamde ongestructureerde data zoals images, documenten, e-mails, social media en logfiles is ongekend en met de vertrouwde systemen en databases niet meer efficiënt en effectief te beheren en te beheersen; naar schatting is zo’n 80% van alle data ongestructureerd. En de stroom aan operationele data zoals sensordata en IoT staat nog maar aan het begin.

Ecosysteem

Om de enorme hoeveelheid aan data het hoofd te kunnen bieden is er een geheel nieuw ICT-ecosysteem ontwikkeld door partijen als Google, Yahoo en Linkedin. Dit big data ecosysteem met modules als machine learning en razendsnelle processing van enorme hoeveelheden data op standaard hardware biedt een verscheidenheid aan kansen. Dit zal het ICT-landschap van veel organisaties de komende jaren drastisch veranderen. Met big data technologie kunt u uw data efficiënt en doeltreffend inzetten voor betere klantinzichten, betere security, betere ICT-prestaties, effectievere en efficiëntere operatie, dienstontwikkeling, en meer.